immensa ‘Grenzeloos’
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object

Nieuws

Data 2020 bekend

09-07-2019
Data 2020 bekend

In 2020 komt Immensa op de volgende data bij elkaar: dinsdag 18 februari, dinsdag 21 april, 25 & 26 juni (tweedaagse incl. overnachting), dinsdag 6 oktober en dinsdag 1 december. Tijden en locaties variëren per sessie en worden ruim voorafgaand aan de sessie gedeeld. Op dit moment buigt de raad van advies zich over het programma voor 2020. 

Nieuwjaarspakket 2018!

12-12-2016
Nieuwjaarspakket 2018!

Tijdens de bijeenkomst van 23 januari 2018 zal het Nieuwjaarspakket worden samengesteld en uitgereikt! Dit is dé kans om jouw leukste, meest innovatieve of best lopende product aan je Immensa collega’s te laten zien! Je kunt je product die middag zelf meenemen en opslaan in de Hooiberg (naast de Nieuwe Refter). Na afloop van het plenaire gedeelte zullen we samen de tassen inpakken en gaat iedereen met een geweldig pakket naar huis. Uiteraard geldt: niets moet, alles mag!

Kerstfair Mariënwaerdt

12-10-2015
Kerstfair Mariënwaerdt

14e Kerstfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt: ‘Een Heerlijke Kerst’

In en bij de authentieke schuren langs ’t Klooster vindt van 10 t/m 13 december de gezelligste Kerstfair van Nederland plaats. Kerstbomen met ontelbare lichtjes, oud Hollandse gevelhuisjes en grote kampvuren zorgen voor een unieke sfeer met een warm kerstgevoel.
Overheerlijke delicatessen voor het kerstdiner, warme winterkleding, laarzen, sieraden, accessoires en de meest bijzondere kerstcadeautjes zijn te vinden bij ruim 90 stands. Luister onder het genot van heerlijk warme chocolademelk of glühwein naar de mooiste kerstliederen, die live ten gehore worden gebracht door de verschillende koren en bandjes. De kerstman neemt u mee voor een ritje in een arrenslee, getrokken door paarden met rinkelende bellentuigen. Én, tijdens de Kerstfair is het ook mogelijk de in kerstsfeer gehulde woonvertrekken van het Huis Mariënwaerdt te bezoeken. Uniek, omdat dit normaal gesproken niet mogelijk is.
Nadere informatie over het programma en de spreker volgen.

Zak van Sinterklaas

21-11-2014
Zak van Sinterklaas

Oh, kom er eens kijken! Op 2 december was het dan zover en werd de zak van Sinterklaas aan alle aanwezige Immensjes uitgereikt (of liever gezegd...door alle Immensjes zelf ingepakt)Het idee achter deze actie is alle leden de mogelijkheid te geven een bijdrage te leveren om zo eens van elkaar te weten te komen waar iedereen (met welk goedlopend of nieuw product) nou mee bezig is. Sint en zijn Pieten hadden uitermate goed hun best gedaan, dus iedereen ging met een bijna niet te tillen zak naar huis.
Dank voor jullie gulle bijdragen!

Emotionele klantbeleving

05-06-2014
Emotionele klantbeleving

Onze spreker op 7 oktober was Stephan van Slooten, auteur van het boek De 9+ Organisatie.

Tijdens het eerste, plenaire deel van de sessie stonden de volgende vragen centraal:
Hoe kan jouw merk/organisatie de klantbeleving centraal stellen?
Hoe kom je binnen in het hoofd en hart van jouw klanten?
Hoe creëer je de 9+ klantbeleving? 
Met andere woorden: hoe zorg ik ervoor dat ik de verwachtingen van klanten overtref en hen daardoor niet een gemiddeld (7,5), maar een uitzonderlijk (9+) gevoel geef? Hoe kan ik een 9+ organisatie worden? Tijdens de behandeling van de vele slides kwamen veel concrete praktijkvoobeelden aan bod en was er veel ruimte voor interactie en vragen vanuit het publiek. Na een korte pauze gingen drietallen aan de slag met hun eigen customer journey. Aan het einde van de sessie presenteerden de vertegenwoordigers van een tweetal groepjes hun eigen klantreis. Er werd de hele middag hard gewerkt en dus waren borrel en diner (bereid met verse streekproducten van Heerlijkheid Mariënwaerdt) meer dan verdiend!

 

Kleuren training Zenith

03-06-2014
Kleuren training Zenith

Op dinsdag 3 juni gingen we met Zenith aan de slag met de kleuren training/typologie van Jung.
Om meer inzicht te krijgen in hoe we zelf in elkaar zitten, en van daaruit beter met anderen om te gaan, hanteerden we een specifiek model, gebaseerd op de theorieën van Jung.
Via een lijst met 25 vragen werd iedereen gekarakteriseerd. De spiegel die de deelnemers zichzelf zo voorhielden, liet hen toe zichzelf in goede en kwade dagen te doorgronden. Zo kreeg iedereen te horen of hij een van de roden, groenen, blauwen of gelen is.

 

 

Bedrijfsbezoek Unilever

15-04-2014
Bedrijfsbezoek Unilever

Na een hartelijke ontvangst in het hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam (''De Brug'') begonnen we deze bijeenkomst met een presentatie door Hans van Meel van GfK. Onderwerpen die aan bod kwamen: achtergronden, koopgedrag van nu, ontwikkeling van de laatste jaren, verwachtingen voor de toekomst, veranderend retail landschap, opkomst Lidl en Action en de verdwijning van C1000. De volledige presentatie vind je hieronder. Daarna sprak Eelco Ockers, Customer Development Director bij Unilever, en gaf hij ons een kijkje in de keuken van deze multinational. Daarna werd de groep opgedeeld in verschillende typen consumenten met verschillende bestedingsbudgetten. Met deze budgetten waren van tevoren al boodschappen gedaan. Vervolgens gingen we met de verschillende ingrediënten onze maaltijden voor elkaar bereiden in de keuken van Unilever. Om 19.00 werden de amuses geserveerd, gevolgd door nog drie overheerlijke gangen. 

Persoonlijke Ontwikkeling

11-02-2014
Persoonlijke Ontwikkeling

Anatol Kuschpeta van New Life University houdt zich al meer dan 20 jaar bezig met methoden en denkwijzen die je ondersteunen bij je persoonlijke groei. Hij weet mensen blijvend te boeien met zijn fascinerende uitleg over het menselijk potentieel. Eenvoud en kracht is zijn motto.
Al jaren coacht en traint hij mensen, zowel particulier als zakelijk, zowel individueel als in groepsverband. Het werd een indrukwekkende, intensieve, bruisende, maar zeker ook confronterende sessie. Genoeg stof om na afloop van de bijeenkomst met elkaar over na te praten. Zeker weten dat de impact van deze middag niet ophoudt na vandaag!

Op de vraag ''Waar kun jij, na deze sessie met Anatol, direct mee aan de slag?'' kwamen de volgende reacties...

Na de sessie met Anatol kan ik direct aan de slag met mijn presentatie intern, met het belang van de vorm en met chunking. Complimenten voor de inhoud. Erg waardevol.

Manage je manager, benut je kansen om voor een groep te staan of te spreken altijd én wees een kameleon!
 
Twee punten waar ik direct mee aan de slag kan, en waar Anatol mijn focus weer even op scherp heeft gezet, zijn:
- Onderscheidend zijn binnen je organisatie: klim op de kant!
- Pak je podium intern, praat voor grote groepen en durf op je bek te gaan.

Vond het zeker een inspirerende sessie! Mij zijn het meest bijgebleven:
- De vorm is het belangrijkst zolang de inhoud maar klopt
- Durf jezelf kwetsbaar op te stellen
- 1 knoopje van je shirt open ;-)

- Blijf altijd teachable en stel je kwetsbaar op;
- Zorg ervoor dat je geen trouble maker wordt / bent. Ben voorbereid op alle vragen die je gaat krijgen waardoor je meer de rol van trouble shooter invult;
- Ga spreken voor grote groepen, neem hierin het initiatief.

Ik vond het een erg inspirerende sessie.
Het heeft bij mij niet direct een actiepunt opgeleverd, wel geeft het wel een stuk bewustwording.
De indruk die je achterlaat op een ander persoon wordt grotendeels beïnvloed door je ‘presentatie’.
Op zich is dit niet nieuw, toch vond ik het wel heel opvallend hoe makkelijk je dit kunt beïnvloeden en dus veranderen.
 

YIP (Young Immensa Professionals)

14-01-2013
YIP (Young Immensa Professionals)

Tijdens de Meet en Greet met de Jonge Turken ontstond  het idee van een adoptieplan. Alle aanwezige Jonge Turken boden vrijwillig aan twee of drie leden van Immensa te willen begeleiden en hen zo verder op weg te helpen met hun carrière. En zo werd het idee van de Young Immensa Professionals (YIP) geboren!

Het Young Immensa Professionals (YIP) Adoptieplan gaat om het coachen op afstand en het begeleiden van de jongeren bij grote keuzevragen, zoals wel of geen andere baan, verbreding of verdieping, een ander bedrijf kiezen of toch voor jezelf beginnen, vrouw/man discussie en dus nadrukkelijk niet de dagelijkse werkzaamheden.
• Elke Jonge Turk krijgt maximaal twee Young Immensa Professionals (YIPs) toegewezen.
• Het aantal ‘’live’’ contactmomenten is twee (tot maximaal drie) keer per jaar. In onderling overleg kan bepaald worden dat er bijvoorbeeld wel vaker telefonisch- of mail contact kan zijn.
• Het initiatief ligt bij de YIPs. Het eerste contact zal worden gelegd per email. De emailadressen van de Jonge Turken zullen door Business Connected verstrekt worden. In onderling overleg wordt afgesproken waar de ontmoetingen plaatsvinden.
• Het YIP Adoptieplan heeft een maximale duur van 16 maanden. In juni 2015 vindt er een gezamenlijke terugkoppeling plaats onder leiding van Business Connected.

Iedereen die zich in december heeft aangemeld, heeft inmiddels een adoptieouder toegewezen gekregen.

Mocht jij je alsnog willen aanmelden als Young Immensa Professional voor een adoptieouder, stuur dan een mail naar chantal@businessconnected.nl .